We willen meer ruimte voor lopen!

Interessant? Deel het artikel

ruimte voor lopen

We moeten meer gaan lopen. Dat vinden ruim dertig overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Lopen is beter voor je zelf, maar ook voor drukte op de weg en dus voor de leefbaarheid. Wie wel eens in de bus zit zal het beamen dat er soms mensen instappen die twee haltes verder er weer uitgaan. Alleen wachten op de bus duurt al langer dan dat stukje even te lopen….

Het platform Ruimte voor Lopen zegt dat meer lopen de verkeersdruk ontlast en dat je daardoor ook minder beslag legt op schaarse ruimte. Lopen “draagt bij aan de strijd tegen bewegingsarmoede en stress gerelateerde klachten. Daarnaast maakt ruimte voor lopen de omgeving leefbaar, omdat het prettig toeven is in loopvriendelijke gebieden. Daarmee bevordert het ontmoeting en zelfredzaamheid, zeker ook voor kinderen, ouderen en mindervaliden.”

De kerndoelen
Kerndoelen zijn:
1. Lopen heeft een positief imago en wordt gestimuleerd.
2. De omgeving biedt gelegenheid en nodigt uit om veilig te lopen.
3. Lopen is een vanzelfsprekend en integraal onderdeel van beleid, ontwerp en beheer.

Het platform Ruimte voor Lopen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Wandelnet en CROW. Inmiddels zijn meer dan 30 partners bij het platform aangesloten waaronder ANWB, de Overijsselse afdeling voor Veilig Verkeer Nederland, de gemeente Zwolle, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF en Staatsbosbeheer. Organisaties die zich ook willen aansluiten, zijn van harte uitgenodigd.

Meer informatie is te vinden op www.ruimtevoorlopen.nl

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.