Serious Request: liever een biokledingwinkel dan een vleesbedrijf

Interessant? Deel het artikel

naaiatelier
Kinderen die als slaven onze kleding maken.

Raalte krijgt een vleesbedrijf, las ik op Facebook. ‘Een vleesbedrijf? Is dat hoe we tegenwoordig met dieren omgaan?’ vroeg ik me af. “Jankert”, kreeg ik als reactie terug. “Wat wil jij dan voor winkel?” Ik stelde voor om in Raalte een kledingwinkel te beginnen met biologische kleding.

Door Agnes Heethaar

Toen ik daar wat langer over nadacht kwamen de drie dj’s van Serious Request door de gemeente gewandeld, ze waren door de afdeling communicatie van de gemeente goed in het nieuws gebracht. Die dj’s wandelen tot gisteravond door het land om aandacht te vragen voor mensenhandel, op hun site vind je daarbij ook een foto van een naaiatelier, waar kinderen aan het werk zijn om onze kleding te maken.

Als we in Raalte dus een serieus beroep doen op waar de dj’s van Serious Request voor door het land lopen, is zo’n biologische kledingwinkel zo gek nog niet. Het zal ook een fair trade-winkel zijn. Raalte is een fair trade gemeente. Dat houdt in dat de gemeente alleen maar fair trade inkoopt. Ik stel me dus zo voor dat burgemeester en wethouders de eerste klanten van die winkel worden, om er hun pakken te kopen die ze tijdens hun werk voor onze gemeente dragen.

Want we mogen er toch vanuit gaan dat de aandacht voor de dj’s meer is dan een feestje? We nemen het toch heel serieus waarvoor ze dit jaar aandacht gevraagd hebben?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.