Sallandse gemeenten helpen je van verboden vuurwerk af

Hoe kom je nu van dat vuurwerk af dat je toch niet mag afsteken… Op 28 en 29 december helpen Deventer, Olst-Wijhe en Raalte je daarmee. Inleveren dat spul! En niet afsteken! Vooral om te voorkomen dat het nog drukker wordt in de ziekenhuizen.

Alleen het zogenaamde kindervuurwerk (categorie F1) is nog toegestaan. Inwoners die nog (zwaar) vuurwerk hebben liggen, kunnen dit inleveren op 28 en 29 december 2020. Deze actie wordt georganiseerd door de politie en drie gemeenten.

Waarom vuurwerk inleveren?

Omdat zwaar knalvuurwerk en vuurpijlen gevaarlijk en verboden zijn, krijgen de inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte de mogelijkheid dit in te leveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot een totaal van maximaal 25 kilo per persoon. Het is gevaarlijk dit vuurwerk thuis te bewaren. Het mag door inwoners worden vervoerd, wanneer aannemelijk kan worden gemaakt dat het rechtstreeks vanaf huis naar de inleverlocatie gaat. Voor de inleveractie hebben de drie gemeenten en politie speciale veiligheidsmaatregelen op de locatie getroffen.

Op de volgende tijdstippen en locaties kan vuurwerk worden ingeleverd:

Maandag 28 december 2020

09.00 – 13.00 uur Deventer

13.30 – 15.00 uur Wijhe

15.30 – 17.30 uur Raalte

 

Dinsdag 29 december 2020

09.00 – 11.00 uur Raalte

11.30 – 13.00 uur Wijhe

13.30 – 17.30 uur Deventer

Waar

Deventer, Storminkstraat 2 (politiebureau)

Wijhe, Industrieweg 8 (gemeentewerf)

Raalte, Mettingenlaan 80 (politiebureau)

Inleveren volgens de coronarichtlijnen

Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal twee mensen bij elkaar op straat mogen staan, met 1,5 meter onderlinge afstand. Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte hebben de vrije keuze in welke gemeente ze het vuurwerk inleveren.

Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen en te classificeren. Zij zullen ook het vervoer, de opslag en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. Bij iedere locatie is een afvaardiging van de politie aanwezig. Ook is er beveiliging aanwezig.

Hierdoor wordt het gemakkelijker gemaakt om te voorkomen dat er tijdens oud en nieuw onverantwoorde dingen gebeuren.

Houd rekening met de mensen in de zorg en bij de politie, ook al is alles dit jaar wat strenger dan normaal.

 

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten