Salland deze week: heeft jouw school de ventilatie op orde

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Vertrouw er maar op dat het goed is, zei de HBO-baas tien maanden geleden tegen een personeelslid toen die vroeg of de ventilatie wel op orde was. Daar was een niet verder openbaar te maken rapportje over. Allemaal dik voor elkaar. Inmiddels weten we veel meer over corona. Dat het niet via objecten verspreid wordt, op korte afstand via grote druppels, maar met aerosols ook gerust via de ventilatiesystemen naar andere ruimtes.

Dat betekent nogal was. Moet je alle ventilatiesystemen op scholen en kantoren vervangen. Wellicht omdat dat bijna niet te doen is, wordt daar nog niet zo de alarmbel geluid. Net als destijds met mondkapjes. Die waren pas noodzakelijk toen er genoeg van waren. Nu krijg je er zelfs een bekeuring voor als je er niet eentje op hebt.

Studenten van Windesheim zijn voor ons een dossier begonnen over die ventilatie. Daar blijkt uit dat scholen sowieso vaak ziekmakend zijn. Iedere week een aflevering.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten