Salland deze week: Als het over grotere terrassen gaat, dan hoor je de politiek ineens wel

Foto van de site van Taveerne Tivoli in Raalte

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Deze week op Opinie in Salland artikelen over het belang van de vitale beroepen en de onderwaardering daarvoor, een heldere visie op zorg en hulpbehoevenden, terug naar zelfregie, de alarmklok tegen de manier waarop we met gif de eikenprocessierups bestrijden. De politiek in Salland hoor je er niet over.

Totdat het kabinet besluit dat terrassen weer open mogen. Dan buitelen de partijen in Olst-Wijhe over elkaar heen om zich aan te sluiten bij het CDA dat grotere terrassen bepleit in de Langstraat in Wijhe. In Raalte bedachten de coalitiepartijen daarna ook dat zo’n stelling het electoraal goed doet.

Het debat in de lokale politiek gaat niet over de visie op zorg, niet over gif in de natuur, niet over het belang van de werknemer, maar over hoe groot de terrassen kunnen zijn. Is dat war we iedere vier jaar naar de lokale stembus gaan?

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten