Salland de Week: netjes naar het toilet in Raalte

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Je mag voortaan gewoon bij ondernemers in het centrum van Raalte naar het toilet als je hoge nood hebt. Dat is een mooie actie van de deelnemende ondernemers, te herkennen aan een gele sticker op de pui.

We hebben allemaal wel eens ergens in een dorp of stad, of in de natuur, hoge nood gehad. Dan kun je niet zo maar horeca binnenlopen voor een plasje. “Hier mag je alleen maar naar het toilet als je ook een consumptie neemt” vindt bijvoorbeeld de horecatent in het Weezenlandenpark in Zwolle. En we weten allemaal waarom de voet van de kerktoren groen uitslaat.

Openbare toiletten zijn ondingen: veel smeriger dan dat krijg je het niet. Dus dat is niet op de oplossing. Gebruik maken van toiletten die er al zijn, die van ondernemers, hoe voor de hand liggend is dat! Niks geen bangigheid van ‘straks heb ik er een smeertroep van in mijn toilet’ maar gewoon gastvrij zijn. Daar heeft een ondernemer uiteindelijk ook alle belang bij.

Hulde voor het idee, horen we op straat. Wat vinden jullie?
Hoe ga je in het centrum van Olst-Wijhe naar het toilet?
En hoe moet dat in de natuur?

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten