Overijsselse debatwedstrijd voor scholieren 2021

Voor de drieëntwintigste keer gaat BNNVARA’s scholieren-debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ op zoek naar het beste debat- en speechtalent van Nederland. Middelbare scholen uit alle provincies dingen mee om een plek in de tv-finale op NPO 2 op zondagavond 9 mei. De voorrondes in Overijssel vinden plaats op donderdag 18 februari vanaf 13.00 uur.

Door de coronacrisis is er dit jaar een andere opzet van de voorrondes. De voorronde vindt plaats via een online programma en is te volgen via Zoom. Iedere deelnemende school vaardigt twee kandidaten af voor de speechwedstrijd van Op weg naar Het Lagerhuis. Ook vindt er debat plaats met Statenleden over de impact van de coronacrisis op jongeren.

Deelnemers donderdag 18 februari uit onze regio:
Carmel College Salland – Raalte
Vechtdal College – Ommen
Greijdanus – Hardenberg
Etty Hillesum Lyceum – Deventer
Gymnasium Celeanum – Zwolle
Carolus Clusius College – Zwolle
CSG Reggesteyn – Nijverdal

Het ontstaan van Op weg naar het Lagerhuis
De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren 90 zo populaire VARA-programma ‘Het Lagerhuis’. De jongereneditie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ keert sinds 1999 jaarlijks terug. Dit seizoen in samenwerking met de Provincie Overijssel en Erasmus+. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.

Het debat zal te volgen zijn via zoom: https://zoom.us/j/98531012960

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten