Olst-Wijhe vraagt Den Haag weeskinderen op te vangen

Het college van Olst-Wijhe de brief op de post gedaan, waarin de gemeente politiek Den Haag vraagt als Nederland gastvrij te zijn bij de opvang van weeskinderen in de vluchtelingenkampen van Lewsbos.

De raad van Olst-Wijhe had (op de VVD na) het college die opdracht gegeven.

De Haagse politiek wil niet aan de opvang en vindt dat weeskinderen in de kampen van Lesbos moeten blijven omdat opvang hier niet aan een ‘structurele oplossing’ zou bijdragen. Reden voor een aantal gemeenten om zich tegen dat standpunt uit te spreken. Olst-Wijhe ook. Stichtingen zoals onder andere Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Childeren roepen de Nederlandse gemeente op om zich te verenigen in een ‘Coalition of the Willing’ (Colalitie van Welwillenden) met als doel 500 extreem kwetsbare vluchtelingen kinderen een veilige plek in Nederland aan te bieden. Vergelijkbare oproepen van genoemde organisaties hebben in een aantal Europese landen al tot hoopvolle reacties geleid.

We hebben ook de fracties van de gemeente Raalte gevraagd of ze zo’n actie naar Den Haag overwegen. We wachten nog op antwoord.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten