Olst-Wijhe geeft helpende jongeren een compliment (en een cadeaubon)

Kinderen en jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen krijgen in de gemeente een jeugdcompliment. De eerste twee jongeren die daar voor in aanmerking komen zijn al aangemeld. Maar de gemeente weet zeker dat er zijn veel meer jeugd een jeugdcompliment verdient. Ken jij er een? Meld hem of haar aan. Voor de winnaar ligt een cadeaubon van honderd euro klaar.

Alle anderen die worden voorgedragen, krijgen een cadeaubon van dertig euro.

Wethouder Marcel Blind: “Ik vind het mooi dat de eerste aanmeldingen binnen zijn en ik hoop dat er nog meer komen. Ik weet dat er in onze gemeente veel kinderen en jongeren zijn die mooie dingen doen in onze gemeente. Dat willen we zichtbaar maken. Meld ze dus vooral aan.”

Welke jongeren komen in aanmerking?
Het gaat om jongeren tot 18 jaar die zich al langere tijd belangeloos hebben ingezet voor anderen. Of die een bijzondere eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis hebben geleverd. Daarbij kan gedacht worden aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad hebben verricht. De inzet moet zijn gedaan voor of in de gemeenschap van Olst-Wijhe.

Een jury van kinderen en jongeren buigt zich over de nominaties. Vlak na de Nationale Complimentendag 2020 vindt de uitreiking plaats, dat is op woensdag 4 maart 2020.

Kijk voor het aanmelden en de voorwaarden op www.olst-wijhe.nl/jeugdcompliment.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten