Nieuw spelletje van Denne: Mondkapje op, mondkapje af

Het aantal besmettingen neemt weer toe, zeggen de dagelijkse cijfers van de NOS mij. Dat je op het hoogste niveau van de publieke omroep zulke domme journalisten hebt zitten. Tuurlijk nemen de besmettingscijfers toe. Er wordt veel meer getest, want voor de disco, de tribune en het buitenland moet je je laten testen.

Kortom: het aantal besmettingen neemt niet toe, maar het aantal geconstateerde besmettingen.

En daarbij: die deltavariant maakt je dan wel makkelijker ziek, het is een mutatie die niet meer dan een griepje veroorzaakt. Er is geen toename van ziekenhuisopnames. Die deltavariant bewijst wat Marion Koopmans aan het begin van de pandemie al zei: corona blijft onder ons, maar het muteert tot een soort van griep. Als je gezond bent, ga je daar geen last van hebben.

Maar ja, dat verkoopt niet, dus schrijft de NOS het anders op.

Ik ben wel verrast over ons coronagedrag. Ik had eind juni een feestje waar niks nog mocht. En begin juli had ik een feestje waar corona helemaal niet leek te bestaan. Inclusief huggen.

Omdat ik slecht tegen dommigheid kan heb ik op enig moment die dictatoriale persconferenties van de Rutte en De Jonge (ik moet steeds denken aan die voorlichter van Saddam Hoessein die zei dast ze aan de winnende hand waren, terwijl je de granaten op de achtergrond hoorde inslaan) overgeslagen zodat ik op een goede zaterdag in de supermarkt keurig met een mondmasker opliep toen ik tot mijn verbazing zag dat ik de enige was. Huh? Een vakkenvuller (vroeger deden ze dan na sluitingstijd) hielp me uit de droom: hoeft niet meer.

Ik ben nu helemaal de draad kwijt. Eerst hadden mondkapjes geen zin. Toen kreeg je een boete als je ze niet droeg. Daarna kon je er negen miljoen mee verdienen. En nu ineens hoeven ze niet meer. Terwijl de NOS blijft roepen dat delta er aan komt.

Slaafs volgen wij, zo slaafs dat we logisch nadenkende mensen wappie noemen.
– Dus die mondkapjes helpen niet? Dan dragen we ze toch niet? Moet je zien, die gekke Japanners, die hebben allemaal een mondkapje op.
– Dus die mondkapjes zijn verplicht? Moet je kijken, die gekke Trump, die zegt dat mondkapjes helemaal niet helpen. Ik hoop dat ie ziek wordt.
– Wat zeg je? 9 Miljoen verdiend aan ons die belangrijke mondkapjes leveren? Aan de schandpaal ermee!
– Hoeven ze niet meer die mondkapjes? Wat raar dat die Denne nog in de supermarkt rondloopt met een mondkapje op. Dat is toch nergens voor nodig?
– Weet je wat, we gaan weer werken aan ons onderliggend lijden. Kun je lachen. Mooi man.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten