Extinction Rebellion mobiliseert achterban voor Najaarsrebellie in Zwolle en Deventer

Op zondag 12 september en zaterdag 2 oktober organiseren de lokale afdelingen van Extinction Rebellion (XR) in Apeldoorn, Deventer, Enschede, Zutphen en Zwolle twee zogeheten Mobilisatiedagen. Met een gevarieerd programma aan presentaties, workshops, trainingen en creatieve sessies mobiliseert XR zijn achterban voor de ‘Najaarsrebellie’.

Onder het motto ‘De crisis is NU’ vindt die plaats van 11 tot en met 18 oktober in Den Haag. De lokale afdelingen van XR willen daar die week in groten getale aanwezig zijn om van de landelijke overheid een doortastender klimaatbeleid te eisen, onder het motto ‘De Crisis Is NU’. De twee Mobilisatiedagen zijn er om iedereen uit het Oosten van Nederland voor te bereiden die een of meerdere dagen in Den Haag mee wil doen.

Nieuw en ervaren

De Mobilisatiedagen starten om 10:00 uur (deuren zijn open vanaf 9:30 uur) en vinden plaats in De Gasfabriek aan de Zutphenseweg 6 in Deventer (12 september) en De Enk aan de Enkstraat 67 in Zwolle (2 oktober). De toegang is gratis, koffie en thee zijn voor eigen rekening en deelnemers nemen hun eigen lunch mee.

De evenementen zijn geschikt voor jong en oud, want er is ook een kinderprogramma. Verder zijn ze interessant voor zowel nieuwe als ervaren deelnemers aan XR. Een keuzeprogramma aan workshops varieert van een algemene introductie over wat Extinction Rebellion wil en beweegt, tot trainingen in het geweldloos actievoeren, oefenen met samen zingen, zorgen voor het welzijn van deelnemers aan een actie, praktische en juridische informatie en plannen smeden. Daarnaast is er de hele dag gelegenheid om met verf en stempels zelf vlaggen te maken en t-shirts te bedrukken. Neem daarvoor je eigen stof of te versieren kleding mee.

Zorg voor elkaar

Ook worden er kleinere, zogeheten ‘affiniteitsgroepen’ gevormd. Dat zijn groepjes van 6 tot 12 mensen die goed op elkaar ingespeeld gezamenlijk kunnen optrekken tijdens de acties in oktober. Opdat niemand er alleen voor komt te staan. Want dat is kenmerkend voor XR: de zorg voor een leefbare toekomst op onze planeet gaat hand in hand met zorg voor elkaar.

Meer info

Kijk hier voor meer informatie en programmatijden van de Mobilisatiedagen en klik op ‘evenementen’. Voor vragen kan men contact opnemen via xrdeventer@protonmail.com .

Wie meer wil weten en op de hoogte wil blijven van de Najaarsrebellie, kan hier terecht of zich aanmelden bij het Telegramkanaal.

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten