Buurman: Daten vanaf de IC

Buuv, TheeTante, NarrigeNeef en de buurman maken geregeld een praatje in de straat. Hier kun je hun Straatpraat volgen. TheeTante was de vorig keer zo enthousiast over plannen voor de Raalter Pauluskerk waar ze een Knarrenhof van willen maken, dat ze Buurman bijna letterlijk vroeg bij haar in te trekken. Ook NarrigeNeef wil zich aansluiten en vraagt zich af hoe hij contact kan krijgen met daar wonende diva’s. Buurman ziet toch meer in daten vanaf de IC.

Door Buurman

Ik mis Buuv een beetje op het leugenbankje, wat jullie? Die had altijd nog wel smeuïge verhaaltjes uit de supermarkt. Maar goed. Die komt vast wel een keer weer langs hupsen. Of… ze zal toch niet ziek zijn? Corona, dat we d’r niks van gehoord hebben? Hebben jullie dat verhaal van Joop van der Wal ook gelezen? Die wil wel in overweging nemen dat niet ingeënte mensen geen recht hebben op een plek in het ziekenhuis.

Straffe taal! Ik ben het er niet mee eens, maar ik hou er wel van, van die knuppels in het hoenderhok. Als je mensen op hun gedrag zorg biedt of weigert, dan zou het wel eens een stuk minder druk kunnen worden in het ziekenhuis, denken jullie niet? Dat als je als 16-jarige achter het stuurt kruipt en dan met 140 kilometer per uur je auto te pletter rijdt, dat er dan niemand naar toe gaat. Dat willen we toch niet?

Zou Buuv ingeënt zijn? Lijkt me wel zo eentje die dat niet doet. Ruim van geest, jong genoeg van lichaam, dus niks aan het handje. Als ze al corona krijgt is het even een griepgevoel en verder weer. Veilig verder weer, want immuun geworden op de beste manier.

Maar Narrige Neef, even terugkomen op jouw vorige stukkie: daten voor ouderen. Of dat ook digitaal kan. Ik ben wel voor: digitaal daten lijkt me sowieso beter dan elkaar leren kennen in de kroeg. Door de drank is iedereen daar zo geil als boter en hoe je het wendt of keert: drank schakelt vooral de kwaliteitsbepaling uit. Dat kan digitaal toch veel beter?

Wat me een veel grotere hobbel lijkt is waar dat daten allemaal toe leidt. Mijn kinderen snoeren me al wel eens de mond met ‘too much information’ als ik nog een beetje stoer mee wil doen met sterke verhalen. En als ik terugkijk naar toen ik zo oud was als zij nu, had ik ook niet verwacht op mijn leeftijd nu nog seks te hebben. Maar ik moet er ook weer niet aan denken na een date dat allemaal nog weer met een vreemde op te moeten pakken. Dat je dan stoer gaat doen voor elkaar, lacht om elkaars eigenlijk helemaal niet leuke grappen, samen naar haar film kijkt die jij geen zak aan vindt…

Ik vraag me wel eens af: hoeveel tweede huwelijken stranden er eigenlijk? Ik denk zo maar dat dat er veel minder zijn dan eerste huwelijken. En volgens mij komt dat niet omdat je tweede keus een betere keus is. Ik denk veel eerder dan je bij die tweede kans veel meer tolereert, omdat je ervaren hebt dat het toch niet beter wordt. In je eerste relatie ben je nog op zoek naar het groenere gras van de buren, in je tweede relatie weet je dat jij het heus niet beter krijgt dan de buurman.

Maar toch: daten is uiteindelijk natuurlijk ook wel weer goed voor de buikspieren, zowel als je bovenliggend als onderliggend leidt. En dat is weer goed tegen onderliggend lijden. Want voor je het weet zijn we aan daten op de IC.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten