Moet je bedrijfsdaken eigenlijk wel volleggen met zonnepanelen?

Dick Mars twijfelt er aan of we met zoveel mogelijk zonnepanelen wel de juiste weg bewandelen. Mars reageert daarmee op onze vraag aan de politiek wat we moeten doen met de grote hoeveel geschikte besdrijfsdaken waar nog geen panelken op liggen.

Gemeentebelangen Raalte en VVD Olst Wijhe reageerden (als enige) politieke fracties op onze vraag wat te doen met het gegeven dan 91 procent van geschikte daken, groter dan 1000 vierkante meter geen panelen hebben.

Lees hier en hier hun reacties.

Dick Mars reageert met: “Dat klinkt sympathiek en lijkt ook wel een logische maatregel. Maar ik zit maar te denken aan het bericht van een tijdje geleden, dat de stroomnetwerken, o.a. van Tennet, hier nog lang niet klaar voor zijn. Je zult je dak maar vol willen leggen, en dan te horen krijgen dat je zo schoon opgewekte stroom helemaal niet welkom is op het hoog- en middenspanningsnet.

En dan de nog steeds niet uitgewoede discussie over de opslagcapaciteit en opslagmogelijkheden van zonnestroom.
Ik verwijs ook graag naar het artikel in ondermeer de Stentor, over het succes van de Oost-Nederlandse handelsmissie naar China over de voordelen van waterstof als energiebron. Accoord, produceren is wellicht nog niet helemaal rendabel, maar er is tenminste geen opslagprobleem…..

Kortom, ik heb de indruk dat we nu heel hard aan het doordrammen zijn over zonne-energie, en het halen van “klimaatneutraal” zijn in 2050, maar dat we het gevaar lopen straks te struikelen over ons – opgedrongen- enthousiasme voor grootschalige ( en vele kleintjes maken ook één grote ) zonne-energie.”

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten