Mark Rutte haalt zijn ideeën uit Sallandse Opinies

Als opinieschrijver voor Opinie in Salland krijg je vaak het frustrerende idee dat vrijwel niemand leest wat je publiceert. Maar gelukkig blijkt af en toe dat je invloed toch verder reikt, dat het wel gelezen wordt. Maandag keek ik naar de revolutionaire plannen voor een nieuwe regering die Rutte aankondigde in Nieuwsuur. Het meeste was het bekende getefloneerde geneuzel maar de enige serieuze punten die hij op de valreep nog aankondigde waren rechtstreeks ontleend aan 3 eerdere artikelen van Opinie in Salland.

Door Kees Huls

 

 

 

 

 

Mooie “functie elders” voor Pieter Omtzigt

In deze uitzending kondigde hij een onafhankelijk orgaan aan waar burgers zich toe kunnen wenden wanneer zij zich onheus behandeld voelen, precies wat Opinie in Salland op 31 maart j.l. voorstelde. Zoals daarin beschreven hebben we weliswaar de Nationale Ombudsman, tot op heden altijd uitstekende, objectieve mensen. Maar tandeloze tijgers, omdat zij alleen maar adviezen kunnen geven, die vrijwel altijd niet opgevolgd worden. Uit Rutte’s woorden begreep ik dat hij nu wel een orgaan wil instellen dat zaken af kan dwingen. Een betere functie kan ik mij niet voorstellen voor Pieter Omtzigt en wellicht kunnen ook voor de andere Kamerleden die zich onderscheiden hebben in waarheidsvinding en door het Kabinet vaak als “luis in de pels” beschouwd werden hierin een rol spelen: Renske Leijten (SP) en Helma Lodders (VVD). De laatste heeft zich niet meer verkiesbaar gesteld voor de 2e Kamer. Functie elders….?

Rechtszekerheid en bereikbaarheid voor burgers

Rutte kondigde ook aan het rechtssysteem, dat tijdens zijn kabinetten gigantisch uitgehold is, weer toegankelijker te maken en de door hen steeds ontoegankelijker gemaakte molochorganisaties als Belastingdienst, DUO,UWV enz. weer klantvriendelijk te maken. Deze tips gaf Opinie in Salland al op 13 januari in het artikel “Verpletterende  Overheid.”

Ook ons artikel “Waarom is ons recht krom geworden” lijkt in het torentje te zijn bestudeerd en hopelijk worden deze aanbevelingen ook overgenomen om het recht weer bereikbaar te maken voor mensen met lage- en middeninkomens .

Opinie in Salland hoopt constructieve bijdrages te hebben geleverd voor een beter Nederland.

Maar op de één of andere manier blijven er grote vraagtekens of dit snel zal gaan lukken met Rutte en de VVD als de grootste en tamelijk arrogante partij….

3 reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

  • Ja, Kees, SNEL gaat het zeker niet lukken, en dat ligt aan de grote onderlinge verdeeldheid die we in de beide kamers van de Staten Generaal nu eenmaal hebben. Ik heb tot op heden nog weinig ambitie bespeurd bij de meeste partijen om het land te gaan regeren. Ze doen niets anders dan zeurpieten over Rutte, maar hebben nog GEEN ENKELE zinnige suggestie gegeven over hoe dan wel ! En als dat een enkele keer wel het geval is dan worden dergelijke suggesties meteen weggehoond door links, danwel rechts.