Kiek An over sociaal cultureel werk en maatschappelijk vastgoed in en na corona

Noodverbanden aanleggen, puinruimen en dan kijken hoe we na corona verder gaan. Dat zei gedeputeerde Roy de Witte aan het begin van de corona-crisis toen ook alle buurt en clubhuizen, kulturhuzen en multifunctionele accommodaties dicht moesten.

Met de talkshow Kiek An kijkt het platform Samen voor Elkaar hoe Angelieke Huisman Ut Hus in Olst-Wijhe door de crisis leidt. En Caroline Doeschot legt uit hoe ze in de buurtschap Wiene Zeldam de basisschool erbij betrokken hebben. Thijs Elderink onderzoekt voor de OVKK de toegevoegde waarde van buurt en clubhuizen op gemeenteniveau. En Kris Pals is namens de provincie op zoek naar de rol die Overijssel kan spelen.

(artikel gaat verder onder de video)
Kijk hier de hele opname van Kiek An:

Maar je kunt ook de interviews afzonderlijk bekijken.
Caroline Doeschot van de Ouderraad van Basisschool Wiene Zeldam, dat met Buitenonderwijs kinderen uit de verre omtrek binnenhaalt.

Angelieke Huisman is directeur van Ut Huus dat zich ook professioneel op de markt begeeft om sociaal culturele evenementen “in het derde huis” betaalbaar te houden.

(artikel gaat verder onder de video)

Zie hier een eerder geplaatst interview met Angelieke

Thijs Elderink onderzoekt voor OVKK wat het belang van sociaal cultureel werk is voor een samenleving en welke relatie maatschappelijk vastgoed daarin heeft.

(artikel gaat verder onder de video)

Zie hier een eerder geplaatst interview met Thijs.

Kris Pals gaat het komende jaar uitdokteren hoe Overijssel een overkoepelende rol kan spelen in de sociale sector van de provincie, vooral ook gericht op leren van elkaar.
Kijk hier het interview: https://youtu.be/grtOYW6nFG0

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten