Gratis webinar over de duurzame toekomst

Het einde van de crisis is nog niet in zicht. Toch gaan we door, want ook dit gaat voorbij en dan is een duurzame opbouw harder nodig dan ooit. We weten immers allemaal dat de beslissingen die we vandaag nemen, invloed hebben op de wereld van morgen. Maar #hoedan? Daarom een webinar.

Steeds meer mensen en organisaties zijn met duurzaamheid bezig. Wanneer ben je als persoon of organisatie duurzaam bezig? Tel je pas mee als je een dak vol zonnepanelen en een elektrische auto hebt? Of kun je veel beter geen vlees meer eten om jezelf als duurzaam te mogen bestempelen? En heb je die stempel eigenlijk wel nódig als de industrie achterblijft? Kortom: wat is nu écht belangrijk als we bewust en duurzaam willen leven?

Met goede keuzes op het gebied van vervoer, eten en (ont)spullen kunnen we al veel verschil maken, maar voor een echt duurzame toekomst is nog meer nodig.

Webinar
Harm Edens  (Dit was het Nieuws) gaat hierover in gesprek met vooraanstaande sprekers op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. Thomas Rau kun je kennen als gast van het Salland Café. Hij is ook de bedenker van het kopen van licht in plaats van lampen. Hij stuurde als verantwoordelijke voor de gebouwen van Schiphol daar een vertegenwoordiger van Philips mee terug naar de baas. ‘Ik wil van jou geen lampen en armaturen kopen, ik koop van jou dat het hier goed verlicht is’. Waarop Philips LED-lampen bedacht die veel langer meegingen. Denk eens verder in die filosofie: ik koop van jouw geen kantoor, maar een ruimte om te werken. Ik koop geen wasmachine, maar dat mijn kleren iedere keer schoon zijn. Dan ga je vanzelf anders nadenken over bezit. En over hergebruik. Thomas Rau bepleit daarom een paspoort en een waardebepaling voor grondstoffen.

Helga van Leur en Pierre Wind behoeven geen nadere kennismaking toch? We denken zelf dat Pierre Wind je op een andere manier wil laten koken. Hij schreef er recent een boek over.

Hier kun je je aanmelden voor de webinar.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten