Dalmsholte: Tunnel onder N348 Dalmsholterdijk druk gebruikt

De onderdoorgang bij de oversteek N348-Oude Twentseweg bij Lemelerveld gaat in april open. Bij de Dalmsholterdijk in Dalmsholte kun je inmiddels al onder de N348 door. De tunnels dragen bij aan een betere verkeersveiligheid en vlotte doorstroming van het verkeer. Mooie voorbeelden van hoe de N35 (Zwolle-Almelo) er ook anders kan uit gaan zien.

Groot onderhoud

Samen met de gemeenten Dalfsen, Ommen en Raalte werkt de provincie Overijssel aan de verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten op de N348 en het onderliggend wegennet. In de afgelopen jaren voerde de provincie al groot onderhoud uit op het traject tussen Raalte en Ommen. Ook werden de kruispunten bij Lemelerveld aangepakt en veiliger gemaakt.

Betere doorstroming én verkeersveiliger
De onderdoorgangen bij de Dalmsholterdijk in Dalmsholte en de Oude Twentseweg bij Lemelerveld, dragen ook bij aan een betere doorstroming van het verkeer, waardoor de situatie verkeersveiliger wordt. Dit geldt zowel voor het doorgaand verkeer op de hoofdrijbaan van de N348 als voor het lokale verkeer dat de N348 wil oversteken. De nabijgelegen gelijkvloerse oversteken van de Oude Dijk, de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg worden in januari 2021 worden verwijderd en definitief afgesloten worden voor alle verkeer.

Bijzonder ontwerp
Verkeersveiligheid staat voorop, maar daarnaast is er ook goed gekeken naar het ontwerp van de twee onderdoorgangen. Er is gekozen voor een ontwerp dat goed past in het open agrarische landschap van Dalmsholte. Zo leveren de onderdoorgangen een bijdrage aan de kwaliteit van deze landelijke omgeving.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten