Buurman: de boze geesten zijn weggejaagd dus het wordt een mooi jaar

Interessant? Deel het artikel

buurman buurvrouw

Ha Buuv,

ik ben op nieuwjaarsdag nog even op de Sallandse Heuvelrug naar die wolf wezen zoeken, maar ik heb de indruk dat het beessie zich netjes verstopt had. Hij moet gedacht hebben naar een oorlogszone gescharreld te zijn. Had hij weer. Neemt ie de moeite helemaal van de Duitse wouden naar de Sallandse hei te huppelen, komt ie onder vuur te liggen.

Zou afgelopen jaarwisseling de laatste zijn met vuurwerk op deze manier? Ik hoop het eigenlijk wel. Ja, ik weet, ik was vroeger zelf ook een verfand afsteker, maar in het jaar dat mijn vinger er half bij hing, ben ik er mee gestopt. Op oudjaar zag ik van die kleine kindertjes rotjes afsteken met een veilige bril op. Ik denk dat dat is, dat ze de volgende dag kunnen zien hoeveel vingers ze nog hebben…

Argument om ons vuurwerkbeleid te handhaven is ’traditie’. Maar tradities zijn altijd al aan verandering onderhevig. Dus kunnen we die gewoon meeveranderen. Alle andere argumenten die je kunt bedenken zijn voor verandering van het beleid. En dan zijn er ook nog politici die die jochies in Arnhem volgens volwassenrecht willen veroordelen.

Twee keer dom.
– Als je als wettenmaker achter de manier staat, waarop we vuurwerk nu geregeld hebben, kun je niet tegelijk ook de gevolgen daarvan strenger willen veroordelen. Feitelijk ben je dan medeplichtig.
– Kinderrecht is er omdat kinderen het gevolg van hun acties nog niet in kunnen schatten. Dat verandert pas ergens tussen 18 en 21 jaar. Bij jongens wat later dan bij meisjes. En bij sommigen nooit.

Maar goed, gelukkig hebben we de boze geesten tijdens de jaarwisseling wel weggejaagd. Ik met een feestelijk vuur in de achtertuin, en jij, zag ik, met één enkele grote vuurpijlencombi. Geen boze geesten meer dus in Salland. Hoe mooi moet daarom 2020 wel niet worden!!!

Nou buuv, tot ziens.

Buurman.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.