BeleefRaalte moet Raalter winkeliers door Coronacrisis helpen

Ondernemers in Raalte werken samen om door deze moeilijke tijd te komen en de creativiteit spat ervan af. Hoe mooi is dat. Henny Zomer, Centrummanager in Raalte, vertelt.

Door Marian Kodden

“Toen op 15 maart bijna alles op slot ging sloeg de schrik toe maar niet voor lang.

Vanuit het ROV (Raalter Ondernemers Verbond) werd al snel een samenwerking opgepakt met als doel hoe te zorgen dat het contact met de klanten behouden blijft, nu en voor de toekomst.

Vanuit Winkelen In Raalte (http://winkeleninraalte.nl) werd het platform BeleefRaalte opgericht. Alle winkeliers die hieraan mee willen doen staan op die site gelinkt. Ook alle acties kun je daar volgen en, voor zover van toepassing kun je via die weg ook bestellen in de webshop.

Volgende punt was: hoe maken we dit snel bekend? Uiteraard werd hiervoor ook Facebook ingeschakeld. Er werd een promotiefilmpje gemaakt dat breed werd opgepakt, onder meer door TV Oost. De banners bij de invalswegen van Raalte die alle activiteiten aankondigen werden snel vervangen door banners die verwijzen naar BeleefRaalte.

 

En al doende leert men: waren er voor de Pasen actiepakketten af te halen op een parkeerplaats (een actie die met stoom en kokend water werd gerealiseerd ivm de korte voorbereidingstijd), inmiddels is het zover gegroeid dat er eventueel ook thuisbezorgd kan worden. Voor Moederdag en Bevrijdingsdag waren er mooie acties met verschillende pakketten, bijvoorbeeld een ontbijtpakket, maar ook een borrelpakket. En niet alleen met etenswaren maar ook met cadeaubonnen voor bijvoorbeeld woon- accessoires.

 

Winkeliers worden steeds inventiever en raken steeds meer op elkaar ingespeeld.

De saamhorigheid met elkaar als ondernemer in deze moeilijke tijd en de service en verbinding naar de klant toe is en blijft hoofdzaak.

Inmiddels zijn er via de website www.beleefraalte.nl/online-winkelen in de webshop ROV-cadeaubonnen verkrijgbaar, in te wisselen bij alle deelnemende bedrijven.

Ook verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren in Raalte. Voor Vaderdag staat er ook weer een actie in de steigers, binnenkort volgt daar meer informatie over.

 

Diverse winkels hebben al de mogelijkheid om online een afspraak te maken. Je krijgt dan een tijd waarop je alleen in de winkel kunt shoppen en advies krijgen.

Er wordt nu gekeken hoe het centrum er straks, na de verdere versoepeling, uit moet gaan zien. Zijn er looproutes nodig? Hoe zit het met handhaven? Waar plaatsen we de wegwijzers en de ‘houd afstand’ borden?

Op dit moment wordt er dus hard gewerkt allerlei acties in het centrum van Raalte. De optie om dit uit te breiden naar andere kernen wordt ook onderzocht. Als centrummanager (de link tussen de ondernemers en de gemeente) is er dus genoeg werk aan de winkel! Steun je lokale ondernemers, waar je ook woont!”

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten