Buurvrouw: ‘Alle dagen feest in december’

Hey hallo buurman,

Wonen we zo dicht bij elkaar en dan moest je zo lang wachten op mijn antwoord. Ik zou vaker bij je op de koffie moeten komen (letterlijk graag) want in jouw wereld staat onthaasten toch wel met stip op één, nietwaar? Onthaasten deden ze ook in Ruinerwold. Wel op een bijzondere manier trouwens. Of is dit onderwerp nog niet rijp om grappen over te maken?

Ik ben het met je eens dat we niet meteen moeten starten met het bouwen van schandpalen. En zoals je voorspelde is het tumult al aardig afgenomen. Gelukkig maar. Laten we ons druk maken over Salland, daar bereiken we veel meer mee.

Die zwartepieten-discussie vind ik trouwens wel iets lastiger. Lees ik het goed en mag van jou de Zwartepiet afgeschaft worden? Het Sinterklaas-verhaal is anno 2019 toch bedoeld als een mythe? Een spannend volksverhaaltje. We slaan naar mijn idee juist helemaal door tegenwoordig, in wat wel en niet racistisch is. Daarmee maken we het kwetsend. Van mij mag hij blijven. Ik denk dat de gemiddelde Sallander er ook zo over denkt trouwens, want we zijn een nuchter volkje. We houden niet zo van veranderingen, dus laten we het maar gewoon bij het oude houden. Als het aan mij ligt vieren wij alle dagen feest in december. Heerlijk!

Over feest gesproken; vieren we wel genoeg feestjes in Salland denk je? Er is een flink aantal horeca-zaken van eigenaar gewisseld viel mij op. Zij hopen op veel vertier en wensen volle terrassen. Maar gaat dat ook gebeuren? Benieuwd naar jouw zienswijze buurman. Je loopt al iets langer op deze mooie wereldbol dus je kunt me er vast iets over vertellen.

Goed goan!

 

 

 

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten